Krásné Vánoce a šťastný nový rok!

Našim uživatelům, příznivcům a zájemcům o služby přejeme příjemné prožití adventní doby a šťastné vkročení do roku 2019.

Rekonstrukce keramické dílny

Na závěr roku jsme si nadělili nový nábytek do keramické dílny. Už se těšíme, až tam zase nastěhujeme formy, hlínu, glazury.. Na fotografiích můžete porovnat stav před a stav po.

Původní kuchyňAkční prostředí před rekonstrukcí

Nový nábytek v dílněNová pec

Stravování veřejnosti

Ve Stacionáři sv. Františka se vaří nejen pro uživatele služeb, ale také pro širokou veřejnost. V případě zájmu stačí přijít, vyplnit přihlašovací lístek a již následující den je možné odebírat obědy. Obědy lze odebírat pravidelně i nepravidleně - dle dohody. Vaří se zde i o víkendu. Jídelní lístek je k dispozici zde: Obědy pro veřejnost

Provozní doba ve Stacionáři sv. Františka

Všechny naše služby do 21. prosince 2018 (do 15:30 hodin) a od 2. ledna 2019 (od 6:00 hodin) budou poskytovány v běžném režimu.
Od 21. prosince 2018 v 15:30 hodin do 2. ledna 2019 v 6.00 hodin bude Stacionář sv. Františka uzavřen.

Přednáškový den v Charitě

11. října jsme ve Stacionáři sv. Františka zažili dvě zajímavé akce. Dopoledne proběhlo školení pracovníků v přímé péči, které pro nás připravil Český červený kříž. Zúčastnění zhodnotili školení jako velmi přínosné. Odpoledne jsme přivítali pana PhDr. Josefa Kráma s programem pro seniory. Na přednášce o historii Rychnova nad Kněžnou jsme se domluvili při jarmarku ke Dni Charity, kterého se pan Krám zúčastnil jako návštěvník. Panu Krámovi za přípravu a provedení poutavého odpoledne velmi děkujeme. Mluvené slovo i dataprojektorem promítané fotografie zaujaly nejen klienty. Jednalo se o příjemné zpestření všedního dne.

SAM_3442-1

Den Charity 27. září 2018

Srdečně zveme přátele, bývalé zaměstnance, širokou veřejnost na Den Charity. Od 8:30 hodin se uskuteční slavnostní mše. Od 9 hodin bude možnost komentované prohlídky prostor Stacionáře sv. Františka. Zároveň je pro Vás až do 15:30 hodin připravená  prodejní výstava výrobků. Pro děti bude přichystaný hrací koutek, pro dospělé posezení s občerstvením. Těšíme se na Vás. :-)

Bohoslužby ve Stacionáři svatého Františka

Zpravidla každý čtvrtek se v kapli Stacionáře sv. Františka konají bohoslužby, k účasti je srdečně zvána široká veřejnost. Začátek od 9 hodin.

Poděkování paní Mgr. Evě Šmídové

K 15. červenci 2018, téměř po dvaceti letech, ukončila paní Mgr. Eva Šmídová činnost ředitelky Farní charity Rychnov nad Kněžnou. Na této pozici jí vystřídal pan Mgr. Ondřej Barabáš. Eva Šmídová se i nadále bude aktivně věnovat roli koordinátorky Tříkrálové sbírky v rámci FCH RK. Za roky práce na vedoucí pozici jí všichni zaměstnanci Farní Charity děkují a přejí štěstí a zdraví v následujících letech.

Máte zájem o naše služby?

Farní charita Rychnov nad Kněžnou poskytuje ve Stacionáři sv. Františka ambulantní služby pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením od 15 let a ambulantní a pobytové služby pro seniory od 65 let. Více se dozvíte zde: Informace pro zájemce o službu

Aktuálně na zahradě

Aby měli klienti radost a možnost realizace..

Zahrádka z paletRajčata a bazalka

Levandule podél cestySkalka

Pochod Přes tři hrady

V sobotu 5. května jsme se  vypravili do Sopotnice, kde se konal  46. ročník pochodu Přes tři hrady. Členové KČT Sopotnice nám umožnili propagaci našeho zařízení a  poskytli nám krásné místo pro stánek s výrobky klientů. Pochodu se za krásného počasí zúčastnilo rekordních 11 817 lidí. Mnozí z nich se zastavili i u nás.

Pochod Přes tři hrady 2018

Poděkování návštěvníkům jarmarku

Děkujeme všem návštěvníkům  jarmarku.  Vysoká návštěvnost a celkový úspěch jarmarku je pro nás všechny a zejména pro naše klienty, velkou motivací k  další výrobě krásných a milých věcí. Rozhodli jsme se pro pravidelné pořádání  v  předvelikonočním a předvánočním období. Rádi děláme radost Vám i sobě. O termínech Vás budeme vždy včas informovat - zde i v tisku.

Dekorace a hračky z textilu - Velikonoční jarmarkSvíčky - Velikonoční jarmarkVelikonoční jarmark

Zahrada Stacionáře