Potravinová pomoc

Máte zájem o potravinovou pomoc?

Kontaktujte naše sociální pracovníky. Můžete zažádat o jednorázovou pomoc, kdy jsou dodány trvanlivé potraviny a základní drogerie.  Je také možné docházet pravidelně pro potraviny určené k rychlé konzumaci (chléb, pečivo, ovoce, zelenina). Kontaktními a výdejními dny jsou úterý a čtvrtek (s výjimkou státních svátků), od 9:00 do 11:00 hodin. Výdejním místem je Stacionář sv. Františka. Výdej v jiný den je možný dle dohody se sociálním pracovníkem. Pokud jste ještě v Oblastní charitě Rychnov nad Kněžnou o tuto pomoc nežádali, tak sebou doneste doporučení/vyjádření sociálního pracovníka (sociální pracovnice) nebo starosty (starostky) na příslušném Městském nebo Obecním úřadě.

Oblastní charita Rychnov nad Kněžnou spolupracuje s  Potravinovou bankou Hradec Králové, z. s., která je součástí České federace potravinových bank. Potravinová banka nám je partnerem při poskytování pomoci jednotlivcům nebo rodinám v tíživé sociální situaci, spojené zejména s nedostatečnými financemi. Díky této spolupráci pravidelně v úterý a ve čtvrtek, s výjimkou státních svátků, svážíme potraviny určené k rychlé konzumaci z TESCO Rychnov nad Kněžnou. Pomáháme také s organizací jarního a podzimního kola Sbírky potravin. Naši dobrovolníci při této sbírce vybírají potraviny a drogerii v rychnovské Bille a LIDLu.

1 (2)