Nabízíme pracovní pozici

Nástup možný  dle dohody. Bližší informace (co požadujeme, co nabízíme, koho kontaktovat): Volná místa

Listopadová výstava výrobků

Zveme Vás na návštěvu našeho stánku na výstavě výrobků osob se zdravotním postižením, která se koná  ve dnech 28. a 29. listopadu 2017 v Kostelci nad Orlicí na Rabštejně.

DSC01734DSC01735DSC01738

Rytmus Rokytnice a naše účast

Ve čtvrtek 14.září se uživatelé denního stacionáře zúčastnili akce Rytmus v Rokytnici v Orlických horách. Letos se nejednalo o soutěžní klání, ale o oslavu 20. výročí vzniku tohoto festivalu. Naši uživatelé vystoupili v rámci předtančení s veselými romskými tanci, které předem poctivě natrénovali.

DSC01801DSC01802DSC01820

Pečeme se seniory

Senioři s pracovníky odlehčovacích služeb a týdenního stacionáře si rádi upečou něco dobrého k snědku. Na závěr léta připravili borůvkovou bublaninu a v září, na připomínku posvícení, koláče z kynutého těsta.

DSC01745DSC01761DSC01774

Bohoslužby ve Stacionáři svatého Františka

Zpravidla první tři úterý v měsíci  se v kapli Stacionáře sv. Františka konají bohoslužby, k účasti srdečně zveme širokou veřejnost. Začátek od 9 hodin.

Provoz Stacionáře v letním období

Od 8. do 16. července 2017  ve Stacionáři sv. Františka probíhala výmalba interiérů. V tomto období byl Stacionář sv. Františka uzavřen. V pondělí 17. července jsme ve Stacionáři opět  přivítali uživatele a zájemce o službu.

DSC01709DSC01710DSC01714DSC01712

Oslavy 25. výročí v Neratově

Letos je to právě 25 let, co arcibiskup Karel Otčenášek obnovil činnost Diecézní charity Hradec Králové.  Při této příležitosti byla v pátek 2. června  sloužena slavnostní a děkovná mše svatá v poutním kostele v Neratově, kterou  celebroval prezident Diecézní charity Mons. Josef Suchár spolu s hostujícími biskupy a kněžími. Poté bylo oceněno 19 pracovníků a dobrovolníků za obětavou práci v Charitě. Zlatou charitní medailí byla oceněna i dlouholetá zaměstnankyně Farní charity Rychnov nad Kněžnou, paní Jitka Padriánová.   Zakončení patřilo koncertu písničkáře Pavla Helana. Oslavy doprovázelo krásné slunečné počasí a příjemná atmosféra.

DSC_0672002369DSC_0674

Zahrada Stacionáře zkrásněla

Zahrada Stacionáře prošla výraznou proměnou. Na nové květinové a bylinkové  záhonky je radost pohledět a lavičky s levandulovým polstrováním přímo zvou k posezení. Přijďte posoudit sami, rádi vás zde přivítáme.

DSC01417DSC01418DSC01412

Navštívili jsme přátele v Chotovicích

Ve čtvrtek 6. dubna jsme se vypravili za inspirací. Naše kroky (stopy pneumatik) letos již podruhé vedly do   zařízení Oblastní charity Nové Hrady u Skutče: Denní stacionář a Sociálně-terapeutické dílny v Chotovicích. Nahlédli jsme do všech dílen, všude nás s úsměvem vítali vstřícní zaměstnanci a šikovní uživatelé.  Nejvíce času naši klienti strávili v keramické dílně, kde si vyrobili krásné svícny ve tvaru slunečnic. Práce s hlínou je bavila a už se těší, jak budeme vyrábět i v Rychnově. Inspirace jsme nasbírali vrchovatě.

Keramická dílna ChotoviceKeramická dílna Chotovice 2Keramická dílna Chotovice 3

Ples ve stacionáři

V  pátek 3.února se ve Stacionáři sv. Františka  sešli naši klenti, jejich rodinní příslušníci a přátelé z ÚSP Kvasiny. Ve slavnostně vyzdobené tělocvičně si  všichni dle libosti zatancovali a popovídali u kávy, nebo třeba u sklenky vína. Bylo plno a zaměstnanci výchovného úseku se jen otáčeli,  aby mohli splnit všechna přání svých hostů. Podle ohlasů se odpolední ples vydařil.

DSC01246DSC01247DSC01248

Tři králové na Rychnovsku- fotogalerie

Tříkrálová sbírka 2017

DomašínštíJeštětičtí

Prohlédněte si  fotografie statečných králů, které letos od koledování neodradily ani teploty velmi hluboko pod nulou.

Tříkrálová sbírka - záměry