Předvánoční jarmark v Rychnově nad Kněžnou

Farní charita Rychnov nad Kněžnou Vás zve na PŘEDVÁNOČNÍ JARMARK, který se koná ve Stacionáři sv. Františka v  pátek 1. prosince 2017 od 9:00 do 16 hodin.

Přijďte si prohlédnout a nakoupit drobnosti pro radost, vánoční přání, svíčky, svícny, keramiku a mnoho dalšího. Čeká Vás VÁNOČNÍ ATMOSFÉRA, zazní koledy a zavoní ozdobený stromeček, sváteční čaj a cukroví, které můžete při prohlížení výrobků ochutnat. Zveme i paní učitelky s dětmi. Pro děti bude připraven tvořivý koutek.

Přijďte si užít hezkou chvíli. Těšíme se na Vás!

Listopadová výstava výrobků na Rabštejně

Zveme Vás na návštěvu našeho stánku na výstavě výrobků osob se zdravotním postižením, která se koná  ve dnech 28. a 29. listopadu 2017 v Kostelci nad Orlicí na Rabštejně. Udělejte sobě i nám radost nákupem keramického hrníčku, vánoční dekorace a přání,  látkového srdíčka s levandulí, látkové tašky, svíčky..

Přerušení provozu během vánočního období

Od 22. prosince v 15:30 hodin bude Stacionář sv. Františka uzavřen. Od 2. ledna 2018 v 6 hodin bude Stacionář sv. Františka pro uživatele a zájemce o služby opět otevřen.

Den otevřených dveří

Farní charita Rychnov nad Kněžnou u příležitosti Dne Charity pořádala ve středu 27. září 2017 den otevřených dveří. Děkujeme za zájem a návštěvu všem, kteří si přišli  prohlédnout vnitřní prostory Stacionáře sv. Františka, zahradu, výrobky uživatelů v keramické dílně a také  získat informace o poskytovaných službách.

DSC01714DSC01409DSC01416

Nabízíme pracovní pozici

Nástup možný  dle dohody. Bližší informace (co požadujeme, co nabízíme, koho kontaktovat): Volná místa

Rytmus Rokytnice a naše účast

Ve čtvrtek 14.září se uživatelé denního stacionáře zúčastnili akce Rytmus v Rokytnici v Orlických horách. Letos se nejednalo o soutěžní klání, ale o oslavu 20. výročí vzniku tohoto festivalu. Naši uživatelé vystoupili v rámci předtančení s veselými romskými tanci, které předem poctivě natrénovali.

DSC01801DSC01802DSC01820

Pečeme se seniory

Senioři s pracovníky odlehčovacích služeb a týdenního stacionáře si rádi upečou něco dobrého k snědku. Na závěr léta připravili borůvkovou bublaninu a v září, na připomínku posvícení, koláče z kynutého těsta.

DSC01745DSC01761DSC01774

Bohoslužby ve Stacionáři svatého Františka

Zpravidla první tři úterý v měsíci  se v kapli Stacionáře sv. Františka konají bohoslužby, k účasti srdečně zveme širokou veřejnost. Začátek od 9 hodin.

Provoz Stacionáře v letním období

Od 8. do 16. července 2017  ve Stacionáři sv. Františka probíhala výmalba interiérů. V tomto období byl Stacionář sv. Františka uzavřen. V pondělí 17. července jsme ve Stacionáři opět  přivítali uživatele a zájemce o službu.

DSC01709DSC01710DSC01714DSC01712

Oslavy 25. výročí v Neratově

Letos je to právě 25 let, co arcibiskup Karel Otčenášek obnovil činnost Diecézní charity Hradec Králové.  Při této příležitosti byla v pátek 2. června  sloužena slavnostní a děkovná mše svatá v poutním kostele v Neratově, kterou  celebroval prezident Diecézní charity Mons. Josef Suchár spolu s hostujícími biskupy a kněžími. Poté bylo oceněno 19 pracovníků a dobrovolníků za obětavou práci v Charitě. Zlatou charitní medailí byla oceněna i dlouholetá zaměstnankyně Farní charity Rychnov nad Kněžnou, paní Jitka Padriánová.   Zakončení patřilo koncertu písničkáře Pavla Helana. Oslavy doprovázelo krásné slunečné počasí a příjemná atmosféra.

DSC_0672002369DSC_0674

Zahrada Stacionáře zkrásněla

Zahrada Stacionáře prošla výraznou proměnou. Na nové květinové a bylinkové  záhonky je radost pohledět a lavičky s levandulovým polstrováním přímo zvou k posezení. Přijďte posoudit sami, rádi vás zde přivítáme.

DSC01417DSC01418DSC01412

Navštívili jsme přátele v Chotovicích

Ve čtvrtek 6. dubna jsme se vypravili za inspirací. Naše kroky (stopy pneumatik) letos již podruhé vedly do   zařízení Oblastní charity Nové Hrady u Skutče: Denní stacionář a Sociálně-terapeutické dílny v Chotovicích. Nahlédli jsme do všech dílen, všude nás s úsměvem vítali vstřícní zaměstnanci a šikovní uživatelé.  Nejvíce času naši klienti strávili v keramické dílně, kde si vyrobili krásné svícny ve tvaru slunečnic. Práce s hlínou je bavila a už se těší, jak budeme vyrábět i v Rychnově. Inspirace jsme nasbírali vrchovatě.

Keramická dílna ChotoviceKeramická dílna Chotovice 2Keramická dílna Chotovice 3