Provoz stacionáře v letním období

Od 8. do 16. července 2017  ve Stacionáři sv. Františka probíhala výmalba interiérů. V tomto období byl Stacionář sv. Františka uzavřen. V pondělí 17. července jsme ve Stacionáři opět  přivítali uživatele a zájemce o službu.

DSC01709DSC01710DSC01714DSC01712

Oslavy 25. výročí v Neratově

Letos je to právě 25 let, co arcibiskup Karel Otčenášek obnovil činnost Diecézní charity Hradec Králové.  Při této příležitosti byla v pátek 2. června  sloužena slavnostní a děkovná mše svatá v poutním kostele v Neratově, kterou  celebroval prezident Diecézní charity Mons. Josef Suchár spolu s hostujícími biskupy a kněžími. Poté bylo oceněno 19 pracovníků a dobrovolníků za obětavou práci v Charitě. Zlatou charitní medailí byla oceněna i dlouholetá zaměstnankyně Farní charity Rychnov nad Kněžnou, paní Jitka Padriánová.   Zakončení patřilo koncertu písničkáře Pavla Helana. Oslavy doprovázelo krásné slunečné počasí a příjemná atmosféra.

DSC_0672002369DSC_0674

Zahrada stacionáře zkrásněla

Zahrada stacionáře prošla výraznou proměnou. Na nové květinové a bylinkové  záhonky je radost pohledět a lavičky s levandulovým polstrováním přímo zvou k posezení. Přijďte posoudit sami, rádi vás zde přivítáme.

DSC01417DSC01418DSC01412

Navštívili jsme přátele v Chotovicích

Ve čtvrtek 6. dubna jsme se vypravili za inspirací. Naše kroky (stopy pneumatik) letos již podruhé vedly do   zařízení Oblastní charity Nové Hrady u Skutče: Denní stacionář a Sociálně-terapeutické dílny v Chotovicích. Nahlédli jsme do všech dílen, všude nás s úsměvem vítali vstřícní zaměstnanci a šikovní uživatelé.  Nejvíce času naši klienti strávili v keramické dílně, kde si vyrobili krásné svícny ve tvaru slunečnic. Práce s hlínou je bavila a už se těší, jak budeme vyrábět i v Rychnově. Inspirace jsme nasbírali vrchovatě.

Keramická dílna ChotoviceKeramická dílna Chotovice 2Keramická dílna Chotovice 3

Bohoslužby ve stacionáři svatého Františka

Zpravidla první tři úterý v měsíci  se v kapli Stacionáře sv. Františka konají bohoslužby, k účasti srdečně zveme širokou veřejnost. Začátek od 9 hodin.

Ples ve stacionáři

V  pátek 3.února se ve Stacionáři sv. Františka  sešli naši klenti, jejich rodinní příslušníci a přátelé z ÚSP Kvasiny. Ve slavnostně vyzdobené tělocvičně si  všichni dle libosti zatancovali a popovídali u kávy, nebo třeba u sklenky vína. Bylo plno a zaměstnanci výchovného úseku se jen otáčeli,  aby mohli splnit všechna přání svých hostů. Podle ohlasů se odpolední ples vydařil.

DSC01246DSC01247DSC01248

Tři králové na Rychnovsku- fotogalerie

Tříkrálová sbírka 2017

DomašínštíJeštětičtí

Prohlédněte si  fotografie statečných králů, které letos od koledování neodradily ani teploty velmi hluboko pod nulou.

Tříkrálová sbírka - záměry

Radostné prožití Vánoc a optimistické vykročení do roku 2017 za Farní charitu Rychnov nad Kněžnou

přeje  Eva Šmídová

Přání  Fch RK

Jeden rok končí a druhý začíná

Stacionář svatého Františka v Rychnově nad Kněžnou se v pátek 23.12.2016 rozloučil se svými uživateli . Opět otevřeno bude v pondělí 2. ledna 2017. Následující víkend (zejména sobota 7. ledna) bude "patřit" třem králům a pořádání Tříkrálové sbírky. Přípravy jsou v plném proudu. :-)

DSC09791DSC09789DSC09777

Mikuláš ve stacionáři

Mikuláš

Dne 30.11. 2016 nás navštívil svatý Mikuláš (1808 let) s andělským doprovodem. Mikuláš nás všechny překvapil svou výřečností a  znalostmi našich zásluh i hříchů.  My jsme ho obšťastnili modlitbami, básněmi i zpěvem.  Mikulášova návštěva měla obrovský úspěch a už se na něho těšíme zase za rok.

DSC01408DSC01409DSC01418