Poděkování paní Mgr. Evě Šmídové

K 15. červenci 2018, téměř po dvaceti letech, ukončila paní Mgr. Eva Šmídová činnost ředitelky Farní charity Rychnov nad Kněžnou. Na této pozici jí vystřídal pan Mgr. Ondřej Barabáš. Eva Šmídová se i nadále bude aktivně věnovat roli koordinátorky Tříkrálové sbírky v rámci FCH RK. Za roky práce na vedoucí pozici jí všichni zaměstnanci Farní Charity děkují a přejí štěstí a zdraví v následujících letech.

Stravování veřejnosti

Ve Stacionáři sv. Františka se vaří nejen pro uživatele služeb, ale také pro širokou veřejnost. V případě zájmu stačí přijít, vyplnit přihlašovací lístek a již následující den je možné odebírat obědy. Obědy lze odebírat pravidelně i nepravidleně - dle dohody. Vaří se zde i o víkendu. Jídelní lístek je k dispozici zde: Obědy pro veřejnost

Máte zájem o naše služby?

Farní charita Rychnov nad Kněžnou poskytuje ve Stacionáři sv. Františka ambulantní služby pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením od 15 let a ambulantní a pobytové služby pro seniory od 65 let. Více se dozvíte zde: Informace pro zájemce o službu

Aktuálně na zahradě

Aby měli klienti radost a možnost realizace..

Zahrádka z paletRajčata a bazalka

Levandule podél cestySkalka

Pochod Přes tři hrady

V sobotu 5. května jsme se  vypravili do Sopotnice, kde se konal  46. ročník pochodu Přes tři hrady. Členové KČT Sopotnice nám umožnili propagaci našeho zařízení a  poskytli nám krásné místo pro stánek s výrobky klientů. Pochodu se za krásného počasí zúčastnilo rekordních 11 817 lidí. Mnozí z nich se zastavili i u nás.

Pochod Přes tři hrady 2018

Poděkování návštěvníkům jarmarku

Děkujeme všem návštěvníkům  jarmarku.  Vysoká návštěvnost a celkový úspěch jarmarku je pro nás všechny a zejména pro naše klienty, velkou motivací k  další výrobě krásných a milých věcí. Rozhodli jsme se pro pravidelné pořádání  v  předvelikonočním a předvánočním období. Rádi děláme radost Vám i sobě. O termínech Vás budeme vždy včas informovat - zde i v tisku.

Dekorace a hračky z textilu - Velikonoční jarmarkSvíčky - Velikonoční jarmarkVelikonoční jarmark

Pozvánka na Velikonoční jarmark

Přijďte k nám načerpat velikonoční atmosféru. Koupí výrobků podpoříte aktivizaci jejich autorů - mentálně postižených lidi a seniorů. Výtěžek bude použit na zakoupení materiálu do keramické a šicí dílny.

Pozvánka na Velikonoční jarmark

Těšíme se na Vás.

Fotoprezentace zařízení

Předvánoční jarmark se vydařil

DSC01979DSC01980DSC01976

Děkujeme za přízeň všem návštěvníkům našeho jarmarku. Vysoká účast nás těší a povzbuzuje k další výrobě keramiky, svíček a dalšího. Naši uživatelé vidí, že jejich snaha a práce má smysl a to je velmi důležité. Přejeme Vám krásný začátek adventní doby.

Předvánoční jarmark v Rychnově nad Kněžnou

Farní charita Rychnov nad Kněžnou Vás zve na PŘEDVÁNOČNÍ JARMARK, který se koná ve Stacionáři sv. Františka v  pátek 1. prosince 2017 od 9:00 do 16 hodin.

Přijďte si prohlédnout a nakoupit drobnosti pro radost, vánoční přání, svíčky, svícny, keramiku a mnoho dalšího. Čeká Vás VÁNOČNÍ ATMOSFÉRA, zazní koledy a zavoní ozdobený stromeček, sváteční čaj a cukroví, které můžete při prohlížení výrobků ochutnat. Zveme i paní učitelky s dětmi. Pro děti bude připraven tvořivý koutek.

Přijďte si užít hezkou chvíli. Těšíme se na Vás!

DSC01203 - k

Listopadová výstava výrobků na Rabštejně

Zveme Vás na návštěvu našeho stánku na výstavě výrobků osob se zdravotním postižením, která se koná  ve dnech 28. a 29. listopadu 2017 v Kostelci nad Orlicí na Rabštejně. Udělejte sobě i nám radost nákupem keramického hrníčku, vánoční dekorace a přání,  látkového srdíčka s levandulí, látkové tašky, svíčky..

Den otevřených dveří

Farní charita Rychnov nad Kněžnou u příležitosti Dne Charity pořádala ve středu 27. září 2017 den otevřených dveří. Děkujeme za zájem a návštěvu všem, kteří si přišli  prohlédnout vnitřní prostory Stacionáře sv. Františka, zahradu, výrobky uživatelů v keramické dílně a také  získat informace o poskytovaných službách.

DSC01714DSC01409DSC01416

Zahrada stacionáře