Nové prostory denního stacionáře

Výchovný úsek má nové prostory! Denní stacionář se přestěhoval do tří  místností "bytečku". Byteček dříve sloužil řádovým sestřičkám, které byly ve stacionáři zaměstnány a poté byl pronajímám jako byt zaměstnancům stacionáře. Od začátku ledna byl upravován pro účely využití  výchovným  úsekem.

"Nový" denní stacionář pro mentálně postižené má dva vchody. Jeden z chodby v přízemí u tělocvičny, druhý ze zahrady stacionáře. Jedná se o společenskou místnost s kuchyňkou a počítačovým koutkem, malý sklad a chodbičku v přízemí a dvě místnosti a koupelnu s WC v prvním patře. Jedna místnost v prvním patře je zamýšlena jako odpočinková, druhá jako tvořivá. Přízemí je s  patrem propojeno schodištěm.

Zveme rodiče a zákonné zástupce na návštěvu - přijďte se porozhlédnout.

Bývalá místnost denního stacionáře - počítačová učebna/školička se mění na odpočinkovou místnost pro seniory. Práce tam finišují. Jsou zakoupená a k nastěhování připravená tři nová polohovací lůžka s jídelními stolky. V místnosti zůstane k využití jeden počítač s připojením na internet.

DSC01233DSC01231DSC01232DSC01237DSC01234DSC01230

Pět snímků dokumentuje místnosti denního stacionáře pro mentálně postižené během prvního týdne provozu. Na posledním snímku je budoucí odpočinková místnost (bývalá školička). Provoz místnosti bude zahájen na začátku února.

DSC01408DSC01409DSC01418