Naše účast na festivalu Patříme k sobě

Festivalu Patříme k sobě se účastníme pravidelně. Letos, na jubilejní 20. ročník,  jsme se na pomezí Krkonoš a Jizerských hor rozjeli s představením "Cirkus".

DSC01396DSC01382DSC01392

Festival Patříme k sobě, 20. ročník

Festival Patříme k sobě pořádá Podkrkonošská společnost přátel  zdravotně postižených Semily a účastní se ho různá zařízení sociální péče a také školy z celé republiky a z Polska.

Zdravotně postižení během festivalu vystupují ve více městech a divadlech. Součástí festvalu je také prodejní výstava výrobků zdravotně postižených dětí a dospělých lidí a tradičně pořádaná diskotéka.

Letos Stacionář svatého Františka vypravil obě devítimístná auta. Většina se aktivně účastnila divadelního vystoupení. Kdo nevystupoval, tak pomáhal např. s přenášením kulis  a hlavně fandil.

Hned v den našeho příjezdu , ve středu 26. dubna 2017, naši divadelníci vystupovali v Jablonci nad Jizerou.

DSC01340DSC01342DSC01343DSC01345DSC01346DSC01355

Ubytovaní jsme byli v nadmořské výšce 744 metrů na Riegrově chatě v sousedství rozhledny na hoře Kozákov. Prý se jedná o magickou horu Českého ráje a je vyhledávaným místem  hledačů polodrahokamů. No, my jsme žádný nenašli, byli jsme spíše na cestách za vystoupeními a na chatě jsme trávili jen čas od večera do rána. Pokoje byly velmi hezké a každý pokoj měl koupelnu. Ráno na nás čekala báječná snídaně formou švédského stolu.  Moc se nám tam líbilo. Obědy a večeře byly podávány v restauraci na náměstí v Semilech.

DSC01366DSC01362DSC01364

Ve čtvrtek jsme navštívili Informační centrum v Semilech a prohlédli jsme si výstavu, díky které jsme se mohli vrátit i o dvacet let zpět - k začátkům festivalu. Někteří z nás se našli i na fotografiích z minulých ročníků.

DSC01370DSC01372DSC01380DSC01377

V Turnově jsme navštívili velmi krásnou kavárnu. Byla nám doporučena již v Semilech a velkou výhodou bylo parkoviště a divadlo poblíž. Naši úspěšní divadelníci si mohli objednat kávu a zákusek dle svého gusta. Kdo chtěl, mohl si ještě před vystoupením v divadle  během procházky prohlédnout krásy města.

Divadlo v Turnově je velmi hezké, vystoupení se nám tam opět povedlo na jedničku. A jelikož jsme vystupovali mezi prvními, tak jsme mohli fandit a tleskat i dalším souborům.

DSC01398DSC01392DSC01396DSC01389

Na Kozákov jsme se vraceli až za tmy.... A v pátek jsme se po probuzení  nevěřícně dívali z oken. Domů jsme jeli ze zasněženého kraje!

Domů jsme se vrátili s hezkými vzpomínkami,  spokojení a v pořádku -  a to je nejdůležitejší.

:-)

DSC01408DSC01409DSC01418