Chystáme jarmark

Únor končí, jaro klepe na dveře. Ve Stacionáři sv. Františka se chystá vše potřebné na Velikonoční jarmark, který se bude konat 16. a 17. března 2018. V pátek 16.3. od 9:00  do 16:00, v sobotu 17.3. od 9:00 do 11:00 hodin.

DSC02068DSC02069DSC02065

Znáte to – začne týden, člověk se ani nenaděje a je tu pátek. Utíká to. Skončí únor, v březnu si děti užijí jarní prázdniny a máme tady Velikonoce. A člověk někdy neví co dřív.

Ve Farní charitě Rychnov nad Kněžnou se v prosinci 2017 po několika letech obnovilo pořádání jarmarků s výrobky klientů a zaměstnanců. Přípravy provázela určitá nejistota a obavy, ale samotný jarmark měl obrovský úspěch. Dveře do Stacionáře sv. Františka se prakticky nezavřely. Hned po jeho ukončení jsme začali plánovat obdobnou akci na jaro. Za utržené peníze se nakoupily formy na litou keramiku a na svíčky. Nyní každým dnem očekáváme dodání nové keramické pece.

Ve Stacionáři sv. Františka se již nyní tvoří o sto šest a vše se připravuje na Velikonoční jarmark.

Tvoření výrobků se věnují zejména pracovníci v přímé péči a klienti denního stacionáře pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením. Ruku k dílu umí přiložit i „naši“ senioři – uživatelé denního a týdenního stacionáře a odlehčovacích služeb.

Mnohdy to u nás vypadá jako v manufaktuře. Senioři vytvoří bambulky z vlny, ty potom putují ke kolegům do denního stacionáře v přízemí a ti z bambulek a dalších dílků dotvoří ušaté zajíčky. Podobná spolupráce funguje i při výrobě některých výrobků z keramické hlíny. A je znát, jak to naše uživatele baví a na tvoření se těší.

Minulý jarmark byl jednodenní a začínal v devět hodin ráno a končil ve čtyři hodiny odpoledne. Přesto ještě několik zájemců přišlo po „uzavíračce.“ Měli jsme z toho samozřejmě radost.

A jaká účast bude na Velikonočním jarmarku? To záleží i na Vás. Děkujeme za to, že nás přijdete podpořit.

Výroba svíčekKeramické jmenovky do květináče, na záhonekDuté koule - keramika

Zahrada Stacionáře