Aktivizace seniorů ve stacionáři

Ve Stacionáři sv. Františka je nabízena všestranná aktivizace respektující zájmy a potřeby jednotlivých klientů. Uživatelé služeb  jsou motivováni ke smysluplnému využití svého času.

Uživatelé Stacionáře sv. Františka se mohou  v dopoledních i odpoledních hodinách zapojit do hudebních, pohybových a výtvarných aktivizací. Mají možnost si popovídat mezi sebou i s pracovníky stacionáře, zúčastnit se duchovních chvilek. Mohou trénovat paměť při luštění křížovek a rébusů, číst denní tisk, nebo si poslechnou četbu novin a časopisů.

Výtvarně se tvoří zejména na společenské místnosti a v multifunkční dílně. Za příznivého počasí i na zahradě.

DSC09816DSC09215DSC00223

Pohybové aktivizace  probíhají na společenské místnosti, na zahradě, v multifunkční dílně, v tělocvičně.

16aDSC09995

Za příznivého počasí mohou klienti využít k posezení zahradu stacionáře, nebo se rozhodnout pro procházku s doprovodem pracovníka do města a okolí. Jsou nabízeny výlety a  vyjížďky na výstavy. Stacionář má k dispozici dvě devítimístná auta.

DSC08044DSC08691DSC09856

Velmi oblíbené jsou také taneční odpoledne, vystoupení dětí a  hudební chvilky s živou hudbou.

Ve stacionáři jsou respektována práva a potřeby klientů a pracovníci svou pomocí a podporou směřují k zachování kvality jejich života.

DSC01408DSC01409DSC01418