Aktivizace seniorů ve Stacionáři sv. Františka

Ve Stacionáři sv. Františka je nabízena všestranná aktivizace respektující zájmy a potřeby jednotlivých klientů. Uživatelé služeb  jsou motivováni ke smysluplnému využití svého času.

Uživatelé Farní charity Rychnov nad Kněžnou (Stacionáře sv. Františka) se mohou  v dopoledních i odpoledních hodinách zapojit do hudebních, pohybových a výtvarných aktivizací. Mají možnost si popovídat mezi sebou i s pracovníky Stacionáře, zúčastnit se duchovních chvilek. Mohou trénovat paměť při luštění křížovek a rébusů, číst denní tisk, nebo si poslechnou četbu novin a časopisů. Před Velikonocemi, na posvícení, v předvánočním období apod. si pracovníci s uživateli připomínají tradice, pečou cukroví a koláče.

DSC09788DSC01774DSC08211

Výtvarně se tvoří zejména na společenské místnosti a v multifunkční dílně. Za příznivého počasí i na zahradě.

DSC08065DSC00286DSC03520

Pohybové aktivizace  probíhají zejména na zahradě a v tělocvičně. Pohybové hry jsou přizůsobeny a hůře se pohybujícím lidem.Za příznivého počasí mohou klienti využít k posezení zahradu Stacionáře sv. Františka , nebo se rozhodnout pro procházku s doprovodem pracovníka do města a okolí. Jsou nabízeny výlety a  vyjížďky na výstavy. Stacionář má k dispozici dvě devítimístná auta.

DSC01409DSC08220DSC01408

Ve Stacionáři sv. Františka jsou respektována práva a potřeby klientů a pracovníci svou pomocí a podporou směřují k zachování kvality jejich života.

Zahrada stacionáře