Nabízíme pracovní pozici:

Všeobecná sestra/ pracovník v sociálních službách

Organizace: Farní charita Rychnov nad Kněžnou
Zařízení: Stacionář sv. Františka
Nástup: dle dohody

Tříkrálová sbírka 2018

Je tu listopad, pomalu se blíží čas Vánoc a také Tříkrálové sbírky.  Zajímáte se o tuto akci? Máte nějaký dotaz, chcete se zapojit  jako vedoucí skupinky, koledník, nebo tato tradice ve vaší obci chybí? Chcete to změnit, ale nevíte jak? Obraťte se na koordinátorku Tříkrálové sbírky FCH Rychnov nad Kněžnou - paní ředitelku Evu Šmídovou. Na své otázky dostanete odpovědi. Těšíme se na spolupráci. :-)

Informace pro zájemce o službu

Zájemci o službu mohou zavolat (494 534 431), zaslat e-mail (soc.prac@email.cz), nebo přijít osobně do Stacionáře svatého Františka v Rychnově nad Kněžnou.

Oživení chodby

Stacionář sv. Františka prošel na začátku července výmalbou interiérů, na pokoje ve 2. patře byly umístěny nové skříně pro osobní věci uživatelů, změn se dočkala také jídelna. V srpnu se ve  zvelebování prostor pokračuje. Za zmínku stojí oživení stěn chodby v přízemí, která vede k dennímu stacionáři a k tělocvičně.

DSC01725DSC01726DSC01729

Aktivizace seniorů ve Stacionáři sv. Františka

Ve Stacionáři sv. Františka je nabízena všestranná aktivizace respektující zájmy a potřeby jednotlivých klientů. Uživatelé služeb  jsou motivováni ke smysluplnému využití svého času.

Nabídka aktivizačních činností pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením

V denním stacionáři jsou poskytovány služby  mentálně postiženým lidem od 15 let věku. Jsou jim nabízeny různé výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, kterých se účastní dle svého přání a zájmu.

DSC00760 DSC00386

Tříkrálová sbírka finišuje a sčítají se výsledky

V těchto dnech už Charity rozpečeťují naplněné tříkrálové kasičky na úřadech. Děkujeme všem dárcům za štědrost a solidaritu. Velký dík také všem statečným koledníkům a dobrovolníkům za pomoc při letošní obzvlášť mrazivé koledě. Darované peníze pomohou nemocným a potřebným především v regionech, kde se vykoledovaly. Část výtěžku poputuje na humanitární pomoc do zahraničí. Průběžné výsledky můžete sledovat zde

Tříkrálová sbírka

Každý rok, zpravidla  od 1. do 14. ledna můžete v českých městech a vsích potkat na čtyřicet tisíc charitních koledníků v kostýmech Tří králů. V návaznosti na starou lidovou tradici chodí od domu k domu nebo koledují v ulicích. Z výtěžku sbírky poté Charita Česká republika celoročně pomáhá těm, kdo si sami pomoci nedokáží.

"Nejdůležitejší je trpělivost a snaha pomoci"

Rozhovor redaktorky Deníku  s p. ředitelkou Evou Šmídovou

Tříkrálové peníze pomohou především nemocným a potřebným v regionech. Děkujeme!

Tři králové ve Vysoké. Foto: archiv Obce Vysoká nad Labem

Letošní Tříkrálová sbírka vynesla v královéhradecké diecézi téměř 14,6 milionů korun, což je bezmála o 1,1 mil. Kč více, než v roce 2015. Charity z darovaných peněz podpoří především své služby pro nemocné a potřebné v regionech. Část výtěžku sbírky poputuje na humanitární pomoc do zahraničí. Děkujeme všem dárcům za štědrost a solidaritu! Podrobné výsledky najdete zde.

Tříkrálová sbírka 2016, Farní charita Rychnov nad Kněžnou

Prohlédněte si : Galerie fotografií » Tříkrálová sbírka 2016

(včetně tabulky s výnosy z jednotlivých obcí)

Děkuji za štědrost lidem, kteří přispívají finančně do Tříkrálové sbírky. Děkuji také všem koledníkům, vedoucím skupinek, všem, kteří se podílejí na organizaci a pomáhají se zajištěním sbírky.

Přeji vše dobré v roce 2016.

Mgr. Eva Šmídová, ředitelka FCH Rychnov nad Kněžnou a koordinátorka Tříkrálové sbírky

Pracovní setkání v Hechingenu

Osm pracovníků Farní charity Rychnov nad Kněžnou navštívilo město Hechingen ve spolkové zemi Německa "Bádensko-Württembersko". Pracovníci Farní charity se během týdne seznámili  s činností Charity děkanství Zollern. Prohlédli si zařízení sociálních služeb, zúčastnili se aktivizačních hodin s uživateli služeb a přednášek a diskuzí s pracovníky z Charity děkanství Zollern.