Zpracovávané osobní údaje

Všichni mají právo na zachování soukromí a jeho ochranu. Farní charita Rychnov nad Kněžnou shromažďuje a zpracovává osobní údaje zájemců o službu a uživatelů služeb v rozsahu nezbytném pro naplnění stanovaného účelu = pro poskytnutí sociální služby.  Po rozkliknutí nadpisu se dozvíte, jaké konkrétní osobní údaje zájemců o službu a uživatelů služeb jsou zpracovávány  a pro jaké účely.

Chystáme jarmark

Únor končí, jaro klepe na dveře. Ve Stacionáři sv. Františka se chystá vše potřebné na Velikonoční jarmark, který se bude konat 16. a 17. března 2018. V pátek 16.3. od 9:00  do 16:00, v sobotu 17.3. od 9:00 do 11:00 hodin.

DSC02068DSC02069DSC02065

Informace pro zájemce o službu

Zájemci o službu mohou ve všední dny mezi 7:00 a 14:30 hodin zavolat (494 534 431, 604 683 980), zaslat e-mail soc.prac@email.cz , nebo přijít osobně do Stacionáře svatého Františka v Rychnově nad Kněžnou. (V měsíci červenci 2018 volejte na pevnou linku. Uvedené číslo mobilního telefonu bude nedostupné.)

DSC08202DSC08250DSC01409

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Záměry Tříkrálové sbírky 2018  - využití vykoledovaných prostředků

banner_TKS2018_640x130_150dpi

Výnos Tříkrálové sbírky z největší části  putuje na podporu lidí v nouzi žijících na území ČR. Většina vykoledovaných prostředků zůstává v regionu, kde byly vybrány. Zhruba desetina výtěžku každoročně připadne na rozvojové projekty v zahraničí.

Tříkrálová sbírka 2018

Je tu listopad, pomalu se blíží čas Vánoc a také Tříkrálové sbírky.  Zajímáte se o tuto akci? Máte nějaký dotaz, chcete se zapojit  jako vedoucí skupinky, koledník, nebo tato tradice ve vaší obci chybí? Chcete to změnit, ale nevíte jak? Obraťte se na koordinátorku Tříkrálové sbírky FCH Rychnov nad Kněžnou - paní ředitelku Evu Šmídovou. Na své otázky dostanete odpovědi. Těšíme se na spolupráci. :-)

Ocenění naší kolegyně Mileny Rouskové

Dlouholetá pracovnice Farní charity Rychnov nad Kněžnou převzala Cenu Charity ČR.

Oživení chodby

Stacionář sv. Františka prošel na začátku července výmalbou interiérů, na pokoje ve 2. patře byly umístěny nové skříně pro osobní věci uživatelů, změn se dočkala také jídelna. V srpnu se ve  zvelebování prostor pokračuje. Za zmínku stojí oživení stěn chodby v přízemí, která vede k dennímu stacionáři a k tělocvičně.

DSC01725DSC01726DSC01729

Aktivizace seniorů ve Stacionáři sv. Františka

Ve Stacionáři sv. Františka je nabízena všestranná aktivizace respektující zájmy a potřeby jednotlivých klientů. Uživatelé služeb  jsou motivováni ke smysluplnému využití svého času.

Nabídka aktivizačních činností pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením

V denním stacionáři jsou poskytovány služby  mentálně postiženým lidem od 15 let věku. Jsou jim nabízeny různé výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, kterých se účastní dle svého přání a zájmu.

DSC00760 DSC00386

Tříkrálová sbírka finišuje a sčítají se výsledky

V těchto dnech už Charity rozpečeťují naplněné tříkrálové kasičky na úřadech. Děkujeme všem dárcům za štědrost a solidaritu. Velký dík také všem statečným koledníkům a dobrovolníkům za pomoc při letošní obzvlášť mrazivé koledě. Darované peníze pomohou nemocným a potřebným především v regionech, kde se vykoledovaly. Část výtěžku poputuje na humanitární pomoc do zahraničí. Průběžné výsledky můžete sledovat zde

Tříkrálová sbírka

Každý rok, zpravidla  od 1. do 14. ledna můžete v českých městech a vsích potkat na čtyřicet tisíc charitních koledníků v kostýmech Tří králů. V návaznosti na starou lidovou tradici chodí od domu k domu nebo koledují v ulicích. Z výtěžku sbírky poté Charita Česká republika celoročně pomáhá těm, kdo si sami pomoci nedokáží.

Zahrada stacionáře