Naše účast na festivalu Patříme k sobě

Festivalu Patříme k sobě se účastníme pravidelně. Letos, na jubilejní 20. ročník,  jsme se na pomezí Krkonoš a Jizerských hor rozjeli s představením "Cirkus".

DSC01396DSC01382DSC01392

Festival Patříme k sobě, 20. ročník

Velikonoce v denním stacionáři

Denní stacionář si příprav na Velikonoce užívali od apríla. Klienti barvili vejduňky, pletli z nich věnce, vykrajovali kuřátka a slepičky ze slaného těsta, šili látkové králíky, vyráběli slepice z dřevité vlny...

DSC01330DSC01331DSC01329

Velikonoce na zdravotním úseku

Na Zelený čtvrtek se naši klienti dočkali překvapení. Po obědě (se zeleným špenátem) je přišly do hezky vyzdobené společenské místnosti v 2. patře, navštívit naše paní kuchařky. Přinesly dnes upečené voňavé velikonoční beránky nazdobené zelenými stuhami a  vajíčka uvařená v cibulových slupkách.

DSC01309lDSC01311DSC01317

Aktivizace seniorů ve stacionáři

Ve Stacionáři sv. Františka je nabízena všestranná aktivizace respektující zájmy a potřeby jednotlivých klientů. Uživatelé služeb  jsou motivováni ke smysluplnému využití svého času.

Nabídka aktivizačních činností pro mentálně postižené lidi

V denním stacionáři jsou poskytovány služby  mentálně postiženým lidem od 15 let věku. Jsou jim nabízeny různé výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, kterých se účastní dle svého přání a zájmu.

DSC00760 DSC00386

Nové prostory denního stacionáře

Výchovný úsek má nové prostory! Denní stacionář se přestěhoval do tří  místností "bytečku". Byteček dříve sloužil řádovým sestřičkám, které byly ve stacionáři zaměstnány a poté byl pronajímám jako byt zaměstnancům stacionáře. Od začátku ledna byl upravován pro účely využití  výchovným  úsekem.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2017 a poděkování

Letošní Tříkrálová sbírka, pořádaná Farní charitou Rychnov nad Kněžnou, proběhla ve 31 obcích, kde bylo do 131 zapečetěných pokladniček vybráno 645.662 Kč.

Domašín 1

Tříkrálová sbírka finišuje a sčítají se výsledky

V těchto dnech už Charity rozpečeťují naplněné tříkrálové kasičky na úřadech. Děkujeme všem dárcům za štědrost a solidaritu. Velký dík také všem statečným koledníkům a dobrovolníkům za pomoc při letošní obzvlášť mrazivé koledě. Darované peníze pomohou nemocným a potřebným především v regionech, kde se vykoledovaly. Část výtěžku poputuje na humanitární pomoc do zahraničí. Průběžné výsledky můžete sledovat zde

Podzimní akce

Prohlédněte si fotografie z podzimních akcí, kterých se tradičně účastní denní stacionář: Festival Motýlek Kopřivnice a Country bál Lukavice.

DSC01049DSC01110DSC01092

Návštěva ZOO

V úterý 25. října 2016 jsme s přáteli z ČSOB navštívili podzimně vyzdobenou ZOO Dvůr Králové.

1. místo z Rokytnice

Vystoupení našich uživatelů, inspirované muzikálem Noc na Kalštejně, mělo v soutěžním klání zasloužený úspěch.

"Nejdůležitejší je trpělivost a snaha pomoci"

Rozhovor redaktorky Deníku  s p. ředitelkou Evou Šmídovou

DSC01408DSC01409DSC01418