DEN CHARITY

Farní charita Rychnov nad Kněžnou zve širokou veřejnost u příležitosti Dne Charity ve středu 27. září 2017 k návštěvě Stacionáře svatého Františka.

Veřejnost si může prohlédnout vnitřní prostory v přízemí, prvním a druhém patře, zahradu, výrobky uživatelů v keramické dílně a také  získat informace o poskytovaných službách.

DSC01714DSC01409DSC01416

Oživení chodby

Stacionář sv. Františka prošel na začátku července výmalbou interiérů, na pokoje ve 2. patře byly umístěny nové skříně pro osobní věci uživatelů, změn se dočkala také jídelna. V srpnu se ve  zvelebování prostor pokračuje. Za zmínku stojí oživení stěn chodby v přízemí, která vede k dennímu stacionáři a k tělocvičně.

DSC01725DSC01726DSC01729

Aktivizace seniorů ve Stacionáři sv. Františka

Ve Stacionáři sv. Františka je nabízena všestranná aktivizace respektující zájmy a potřeby jednotlivých klientů. Uživatelé služeb  jsou motivováni ke smysluplnému využití svého času.

Nabídka aktivizačních činností pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením

V denním stacionáři jsou poskytovány služby  mentálně postiženým lidem od 15 let věku. Jsou jim nabízeny různé výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, kterých se účastní dle svého přání a zájmu.

DSC00760 DSC00386

Informace pro zájemce o službu

Zájemci o službu mohou zavolat (494 534 431), zaslat e-mail (soc.prac@email.cz), nebo přijít osobně do Stacionáře svatého Františka v Rychnově nad Kněžnou.

Tříkrálová sbírka finišuje a sčítají se výsledky

V těchto dnech už Charity rozpečeťují naplněné tříkrálové kasičky na úřadech. Děkujeme všem dárcům za štědrost a solidaritu. Velký dík také všem statečným koledníkům a dobrovolníkům za pomoc při letošní obzvlášť mrazivé koledě. Darované peníze pomohou nemocným a potřebným především v regionech, kde se vykoledovaly. Část výtěžku poputuje na humanitární pomoc do zahraničí. Průběžné výsledky můžete sledovat zde

"Nejdůležitejší je trpělivost a snaha pomoci"

Rozhovor redaktorky Deníku  s p. ředitelkou Evou Šmídovou

Tříkrálové peníze pomohou především nemocným a potřebným v regionech. Děkujeme!

Tři králové ve Vysoké. Foto: archiv Obce Vysoká nad Labem

Letošní Tříkrálová sbírka vynesla v královéhradecké diecézi téměř 14,6 milionů korun, což je bezmála o 1,1 mil. Kč více, než v roce 2015. Charity z darovaných peněz podpoří především své služby pro nemocné a potřebné v regionech. Část výtěžku sbírky poputuje na humanitární pomoc do zahraničí. Děkujeme všem dárcům za štědrost a solidaritu! Podrobné výsledky najdete zde.

Tříkrálová sbírka 2016, Farní charita Rychnov nad Kněžnou

Prohlédněte si : Galerie fotografií » Tříkrálová sbírka 2016

(včetně tabulky s výnosy z jednotlivých obcí)

Děkuji za štědrost lidem, kteří přispívají finančně do Tříkrálové sbírky. Děkuji také všem koledníkům, vedoucím skupinek, všem, kteří se podílejí na organizaci a pomáhají se zajištěním sbírky.

Přeji vše dobré v roce 2016.

Mgr. Eva Šmídová, ředitelka FCH Rychnov nad Kněžnou a koordinátorka Tříkrálové sbírky

Pracovní setkání v Hechingenu

Osm pracovníků Farní charity Rychnov nad Kněžnou navštívilo město Hechingen ve spolkové zemi Německa "Bádensko-Württembersko". Pracovníci Farní charity se během týdne seznámili  s činností Charity děkanství Zollern. Prohlédli si zařízení sociálních služeb, zúčastnili se aktivizačních hodin s uživateli služeb a přednášek a diskuzí s pracovníky z Charity děkanství Zollern.

Stážisté z Hechingenu ve Stacionáři

Ve dnech  17. až 21. června 2015 proběhlo ve Stacionáři sv. Františka pracovní setkání se stážisty z Hechingenu v rámci projektu financovaného z programu implementace švýcarsko-české spolupráce na Ministerstvu zdravotnictví ČR.

Koleda Tříkrálové sbírky je sečtena. Děkujeme!

Charita sečetla obsah všech pokladniček sbírky. Výsledky ukazují, že dárci byli ke koledníkům štědří, sešlo se přes 89 milionů Kč. „Výnos dokazuje, že lidé mají otevřená srdce pro potřeby spoluobčanů, kteří se ocitli ve složité životní situaci,“ říká ředitel Charity ČR..